Historien om Nyfiken Nos AB

Hemma i min bostad i Svaneholm, Borås, så har jag en mysig liten hundsalong och ett litet dagis där jag mer än gärna skämmer bort din hund en stund.

2018 gick jag en utbildning till hunddagisföreståndare och började planera för att starta eget. Under den tiden och fram till jag öppnade min salong här hemma så praktiserade jag i 3 månader på ett hunddagis och skaffade mig bra med erfarenheter. Men på ett hunddagis så händer det ibland att man behöver tvätta hunden, klippa klor eller reda ut tovor och eftersom kunskap inte är tungt att bära så jag sökte en distansutbildning till hundfrisör och kom in på den. I maj 2021 var jag klar och hade diplomet i min hand. Innan utbildningen drog igång så praktiserade jag i 6 månader på en hundsalong där min chef/mentor har lärt mig så mycket och hon ger mig fortfarande självförtroendet att tro på mig själv. Redan andra dagen satte hon maskinen i handen på mig och bad mig klippa hunden på bordet. Det var verkligen så roligt och något som jag kände då att jag ville fortsätta med.

Samtidigt som Corona drog in över världen så blev jag arbetslös, men då hundsalongerna klarade sig bra trots allt och möjligheten gavs till att starta en egen salong med dagis här hemma så kändes det så självklart. Jag och min man ordade inte många meningar om det utan kom fram rätt snart till att det inte var något att tveka på! Källarplanet pyntades och grejades med och redan i Juni 2020 öppnade jag upp salongen. Strax därefter fick jag också tillstånd av Länsstyrelsen att driva hunddagis.

Jag är en stor djurälskare och har haft djur i hela mitt liv, främst hund och katt men även kanin, marsvin och hamster.

Har tidigare varit anställd på olika industrier, restauranger och assistansbolag, och har trivts bra på alla ställen. Fast det har alltid funnits en längtan att arbeta med djur, och en kittlande tanke om att en dag våga starta eget…

…Idag har jag världens bästa jobb! Att umgås med hundar varje dag, från morgon till kväll är bland det bästa jag vet. Dessutom får jag göra det hemma i min bostad som jag trivs enormt mycket i.

Magister Ian

En som också jobbar här är lille Ian som hjälper till att leka med dagishundarna och hålla människobesökarna väldigt mycket sysselsatta när de sitter kvar och väntar på sina hundar som klipper sig. Ian väljer alltid vad som ska lekas och det är att kasta boll i all oändlighet som gäller. Han tröttnar aldrig. Självklart får han bara leka om det är ok för dig och din hund när den klipper sig.

Fröken Sussie

Lilla Sussie jobbar även hon på dagiset och ser till så att alla sköter sig. Hon är inte så aktiv av sig och gillar mest att chilla hemma i soffan, precis som många shihtzusar gör allra bäst. Hon är en bestämd dam som inte gillar när man kommer för snabbt emot henne och nya hundar behöver hon lite extra tid på sig för att förstå sig på. Men när man väl har vunnit hennes hjärta så är hon ett riktigt gosetroll som gärna kramas.

Hundsalong Hundtrim Hundfrisör Borås Viskafors
Hundsalong Hundtrim Hundfrisör Borås Viskafors

Hitta hit

Bäckvägen 18

51560 Svaneholm

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.